Huigsloterdijk 108, 2156 LG  Weteringbrug      +31 (0)71 3312361      info@loonbedrijfroodenburg.nl

grote waternavel

36924208 2102706109801246 8932111758844231680 nZiet u deze waterplant in de sloot? Geef het door aan uw waterschap! Dit is de Grote waternavel, een invasieve exoot die bestreden moet worden. Deze moerasplant komt van nature niet voor in Nederland en kan in hoog tempo watergangen laten dichtgroeien. Doorstroming van water niet meer mogelijk en inheemse waterplanten en dieren kunnen dood gaan door zuurstofgebrek. Voor het Hoogheemraadschap van Rijnland verwijderen we deze plant.

natuurlijke halfverharding

PHOTO 2019 05 28 18 48 452Goed berijdbaar pad nodig met een natuurlijke uitstraling? Voor diverse opdrachtgevers hebben wij  halfverharding met Nobre Cál aangelegd. Nobre Cál is een fijnkorrelig breekmaterieel afkomstig uit natuurlijk kalkgesteente. Bij de juiste aanleg blijven er na regen geen tot weinig plassen staan. Uitstekend te gebruiken voor wandel- en fietspaden, parkeerplaatsen en golfbanen.

 

opening nieuwe loods

41 Eindresultaat

Op 1 juni hebben we onze nieuwe loods geopend met een heus… schuurfeest! En wat een geweldig feest was het. We hebben genoten.

Eind 2018 zijn we gestart met de bouw van een nieuwe machineloods van ± 750 m². Dit was een zeer gewenste uitbreiding met een binnenwasplaats. De loods is 19 meter diep met zes brede overheaddeuren, zodat ook de langste voertuigen en machines eenvoudig naar binnen kunnen. Ook is de erfverharding uitgebreid en duurzaam ingericht met opslag voor diverse afvalstromen en recyclingproducten. Op deze nieuwspagina ziet u een fotoreeks van de bouw van de loods.

bloemrijke berm

60616566 1393509567455351 6255661867109187584 o

In samenwerking met Gemeente Kaag en Braassem, de Vlinderstichting en Cruydt Hoeck hebben we een aanleg- en onderhoudsplan mogen uitbrengen voor het realiseren van bloemrijke bermen. Een goed doordacht (beheers)plan zorgt voor jarenlang plezier voor vlinders, bijen, vogels en mensen. Het inzaaien van het meerjarige inheemse bloemenmengsel is in het najaar van 2018 uitgevoerd. Basisschoolkinderen van groep 6 hebben ons daarbij geholpen. Mooi initiatief om hieraan te mogen meewerken. Bekijk hier het prachtige resultaat:

duurzame gladheidbestrijding

IMG 6804.4

Om veilig over straat te kunnen is gladheidbestrijding nodig bij vorst, sneeuw en ijzel. Maar op grote schaal strooizout gebruiken is ook schadelijk voor het milieu. Strooizout tast namelijk bomen en planten aan en komt terecht in vis- en grondwater.

Voor diverse gemeenten en bedrijven(terreinen) voeren wij de gladheidbestrijding op een zo duurzaam mogelijke wijze uit. Wij gebruiken hiervoor bio-zout in plaats van steenzout.

speelplek de houtkamp leiderdorp

PHOTO 2018 06 12 17 23 545 liggendDe speelplek in de Houtkamp te Leiderdorp is aan vervanging toe. Leiderdorpers dachten mee over de inrichting. Belangrijk uitgangspunt was dat een aantal speeltoestellen toegankelijk zijn voor mindervalide kinderen.

Vorig najaar hebben we drainage aangelegd. Dit voorjaar hebben we de grond verschraald, zodat de locatie beter begaanbaar en bespeelbaar wordt. De speelplek is ingericht en nu de laatste puntjes op de i. Wat wordt het mooi! Voor het ontwerp en foto's:

japanse duizendknoop

Japanse duizendknoopJapanse duizendknoop is een ware plaag in Europa. De plant komt oorspronkelijk uit Azië en behoort tot de meest invasieve exoot: een soort die niet op eigen kracht maar door de mens in Nederland terecht is gekomen. Als de plant eenmaal opduikt, dan is deze zeer moeilijk weer weg te krijgen.

onkruid te lijf met sinaasappelschillen

De start van het onkruidseizoen begint met een nieuwe ontwikkeling: Citrusbrandstof. Deze innovatie is door ons en Meerlanden ontwikkeld in de Groene Energiefabriek in Rijsenhout. Citrusbrandstof vervangt fossiele diesel in de heetwatermachines die wij gebruiken voor chemievrije onkruidbeheersing. Een resultaat waar we trots op zijn!
Zelfs de Volkskrant, Haarlems Dagblad en diverse vakbladen hebben hier artikelen over gepubliceerd. En NH Nieuws heeft er een filmpje over gemaakt.

gras- en bloemenmengsels

DSC 0129.2

Zodra de kou zachtjes uit de grond verdwijnt, wordt het tijd om het voorjaar welkom te heten. Een strak aangelegd gazonnetje of een uitbundig bloeiende bloemenweide zorgt voor een prettige leefomgeving. Daarnaast is biodiversiteit economisch van groot belang. Voor de bijen, vlinders en vogels en daarmee onze voedselvoorziening. Samen met u maken we de wereld graag een stukje mooier.

bietenzaaimachine

2018 03 21 PHOTO 00000153Samenwerking loont! Samen met loonbedrijf Kranenburg hebben we een 12-rijige precisiezaaimachine aangeschaft. Het zaaien van onder andere suikerbieten wordt aan gestuurd door elektrische aandrijving met zaaicontrole en GPS. Hierdoor is het mogelijk om te zaaien aan de hand van taakkaarten, kruislings zaaien en het efficiënt zaaien van schuine percelen. Dit levert een besparing op in het zaaizaad en andere toekomstige bewerkingen. Mooie innovatieve ontwikkelingen en een krachtige samenwerking.

Bekijk hier de folder.

Pagina 1 van 2

"Loonbedrijf Roodenburg heeft zich bewezen als een betrouwbare partner in het onderhoud van de openbare ruimte. Roodenburg acteert snel en adequaat op meldingen van burgers van werkzaamheden die ze toevertrouwd zijn. Met betrekkingen tot nieuwe ontwikkelingen in de openbare ruimte is de kennis en ervaring aanwezig om met de klant mee te denken om bepaalde doelstellingen te verwezenlijken."

Arjen Buruma – gemeente Kaag en Braassem

contact

Loonbedrijf Roodenburg B.V.
Huigsloterdijk 108
2156 LG Weteringbrug
T 071 3312361
E info@loonbedrijfroodenburg.nl

nieuwsbrief

Please enable the javascript to submit this form

volg ons

facebook linkedin youtube twitter