Huigsloterdijk 108, 2156 LG  Weteringbrug      +31 (0)71 3312361      info@loonbedrijfroodenburg.nl

pioenen planten met beregeningsslang

Innovatieve oplossingen bedenken, daar worden we blij van! Samen met Warmerdam Paeonia hebben we nagedacht hoe we de pioenplant efficiënter van water kunnen voorzien. Bij droogte krijgen de planten namelijk water met een grote beregeningssproeier die wordt aangedreven door een trekker met pomp. Nadelen hiervan zijn dat dit vrij kostbaar en arbeidsintensief is.

maaien bloemrijke berm, zonde?!

DSC 0129.2

Waarom maaien wij die mooie, bloemrijke bermen? Dat is toch zonde?! We merken dat we hier regelmatig vragen over krijgen. Begrijpelijk, want de berm (of weide) stond er eerst zo vrolijk bij. Uiteraard doen wij dit met een reden. Wij leggen het je graag uit.

natuurvriendelijke oever

IMG 1674 kleinBevorder de biodiversiteit van een kale oever naar een natuurvriendelijke oever! Dit kunnen wij zo snel en duurzaam mogelijk creëren met de Aqua-Flora® producten van Nautilus Eco-solutions. De oevermatten van kokosvezel zijn ingepland en een seizoen voorgegroeid met inheemse oever- en moerasplanten. Zodra de oeverplanten zich gaan ontwikkelen in de oevers heeft dit direct een erosiebeschermende werking voor de oever.

aanleg speeltuinen

1.015Voor het aanleggen of renoveren van speeltuinen hebben wij alle expertise en mogelijkheden in huis. Vaak wordt er met de omwonenden én de kinderen besproken wat de wensen zijn. Hier komen mooie plannen uit voort welke wij graag in de praktijk tot uitvoering brengen. Recent hebben we voor gemeente Leiderdorp een 5-tal speeltuinen gerenoveerd. Elke speeltuin met zijn eigen speelbelevenis en (natuurlijke) materialen.

grote waternavel

36924208 2102706109801246 8932111758844231680 nZiet u deze waterplant in de sloot? Geef het door aan uw waterschap! Dit is de Grote waternavel, een invasieve exoot die bestreden moet worden. Deze moerasplant komt van nature niet voor in Nederland en kan in hoog tempo watergangen laten dichtgroeien. Doorstroming van water niet meer mogelijk en inheemse waterplanten en dieren kunnen dood gaan door zuurstofgebrek. Voor het Hoogheemraadschap van Rijnland verwijderen we deze plant.

natuurlijke halfverharding

PHOTO 2019 05 28 18 48 452Goed berijdbaar pad nodig met een natuurlijke uitstraling? Voor diverse opdrachtgevers hebben wij  halfverharding met Nobre Cál aangelegd. Nobre Cál is een fijnkorrelig breekmaterieel afkomstig uit natuurlijk kalkgesteente. Bij de juiste aanleg blijven er na regen geen tot weinig plassen staan. Uitstekend te gebruiken voor wandel- en fietspaden, parkeerplaatsen en golfbanen.

 

bloemrijke berm

60616566 1393509567455351 6255661867109187584 o

In samenwerking met Gemeente Kaag en Braassem, de Vlinderstichting en Cruydt Hoeck hebben we een aanleg- en onderhoudsplan mogen uitbrengen voor het realiseren van bloemrijke bermen. Een goed doordacht (beheers)plan zorgt voor jarenlang plezier voor vlinders, bijen, vogels en mensen. Het inzaaien van het meerjarige inheemse bloemenmengsel is in het najaar van 2018 uitgevoerd. Basisschoolkinderen van groep 6 hebben ons daarbij geholpen. Mooi initiatief om hieraan te mogen meewerken. Bekijk hier het prachtige resultaat:

opening nieuwe loods

41 Eindresultaat

Op 1 juni hebben we onze nieuwe loods geopend met een heus… schuurfeest! En wat een geweldig feest was het. We hebben genoten.

Eind 2018 zijn we gestart met de bouw van een nieuwe machineloods van ± 750 m². Dit was een zeer gewenste uitbreiding met een binnenwasplaats. De loods is 19 meter diep met zes brede overheaddeuren, zodat ook de langste voertuigen en machines eenvoudig naar binnen kunnen. Ook is de erfverharding uitgebreid en duurzaam ingericht met opslag voor diverse afvalstromen en recyclingproducten. Op deze nieuwspagina ziet u een fotoreeks van de bouw van de loods.

duurzame gladheidbestrijding

IMG 6804.4

Om veilig over straat te kunnen is gladheidbestrijding nodig bij vorst, sneeuw en ijzel. Maar op grote schaal strooizout gebruiken is ook schadelijk voor het milieu. Strooizout tast namelijk bomen en planten aan en komt terecht in vis- en grondwater.

Voor diverse gemeenten en bedrijven(terreinen) voeren wij de gladheidbestrijding op een zo duurzaam mogelijke wijze uit. Wij gebruiken hiervoor bio-zout in plaats van steenzout.

speelplek de houtkamp leiderdorp

PHOTO 2018 06 12 17 23 545 liggendDe speelplek in de Houtkamp te Leiderdorp is aan vervanging toe. Leiderdorpers dachten mee over de inrichting. Belangrijk uitgangspunt was dat een aantal speeltoestellen toegankelijk zijn voor mindervalide kinderen.

Vorig najaar hebben we drainage aangelegd. Dit voorjaar hebben we de grond verschraald, zodat de locatie beter begaanbaar en bespeelbaar wordt. De speelplek is ingericht en nu de laatste puntjes op de i. Wat wordt het mooi! Voor het ontwerp en foto's:

Pagina 1 van 2

"Ruim 40 jaar samenwerken! Het begin van de samenwerking met Loonbedrijf Roodenburg was met name gericht op loonwerk t.b.v. de diverse proeven op onze proefvelden. Na verloop van tijd heeft Loonbedrijf Roodenburg zich ook ontwikkeld op het gebied van terreinverhardingen, beschoeiingen en overige water- en grondwerkzaamheden. Wat in al die jaren niet veranderd is en de kracht van Loonbedrijf Roodenburg is, is de oplossingsgerichtheid, het meedenken, de flexibiliteit en de goede kwaliteit en afwerking van de geleverde werkzaamheden. De agrarische sector is dynamische sector waarin snel ingespeeld moet kunnen worden op allerlei veranderingen. Loonbedrijf Roodenburg heeft in de loop der jaren bewezen dat zij goed in staat zijn om met ons en de sector mee te bewegen."

Eén van onze klanten

contact

Loonbedrijf Roodenburg B.V.
Huigsloterdijk 108
2156 LG Weteringbrug
T 071 3312361
E info@loonbedrijfroodenburg.nl

nieuwsbrief

volg ons

facebook linkedin youtube twitter