Huigsloterdijk 108, 2156 LG  Weteringbrug      +31 (0)71 3312361      info@loonbedrijfroodenburg.nl

duurzame gladheidbestrijding

IMG 6804.4

Om veilig over straat te kunnen is gladheidbestrijding nodig bij vorst, sneeuw en ijzel. Maar op grote schaal strooizout gebruiken is ook schadelijk voor het milieu. Strooizout tast namelijk bomen en planten aan en komt terecht in vis- en grondwater.

Voor diverse gemeenten en bedrijven(terreinen) voeren wij de gladheidbestrijding op een zo duurzaam mogelijke wijze uit. Wij gebruiken hiervoor bio-zout in plaats van steenzout.

Bio-zout vs steenzout
Waar steenzout uit zoutmijnen wordt gewonnen, is bio-zout 100% biologisch en afkomstig uit de vervaardiging van biobrandstof. Door een uniek en innovatief productieproces wordt ruwe glycerine, een restproduct van biodiesel, vervaardigd tot bio-methanol. Deze winning heeft minder impact op het milieu in vergelijking met steenzout. In 2015 hebben wij dit bio-zout getest en wat bleek? Bio-zout is net zo effectief als steenzout.

Nat strooien vs zout strooien
'Nat strooien’ is een nieuwe techniek die de impact van gladheidbestrijding op de beplanting minimaliseert. Bij deze techniek wordt zout met water gemengd, waardoor minder zout nodig is. Het pekelwater wordt hierdoor gelijkmatiger over de weg verdeeld. Ook hoeft het niet ‘ingelopen’ te worden en kan niet wegwaaien zoals bij zout strooien. Deze methode wordt in Nederland slechts door enkele bedrijven toegepast. Wij gebruiken hiervoor bovendien condenswater uit de GFT-vergister van de Meerlanden. Extra duurzaam dus!

"Loonbedrijf Roodenburg heeft zich bewezen als een betrouwbare partner in het onderhoud van de openbare ruimte. Roodenburg acteert snel en adequaat op meldingen van burgers van werkzaamheden die ze toevertrouwd zijn. Met betrekkingen tot nieuwe ontwikkelingen in de openbare ruimte is de kennis en ervaring aanwezig om met de klant mee te denken om bepaalde doelstellingen te verwezenlijken."

Arjen Buruma – gemeente Kaag en Braassem

contact

Loonbedrijf Roodenburg B.V.
Huigsloterdijk 108
2156 LG Weteringbrug
T 071 3312361
E info@loonbedrijfroodenburg.nl

nieuwsbrief

volg ons

facebook linkedin youtube twitter