Huigsloterdijk 108, 2156 LG  Weteringbrug      +31 (0)71 3312361      info@loonbedrijfroodenburg.nl

duurzame gladheidbestrijding

IMG 6804.4

Om veilig over straat te kunnen is gladheidbestrijding nodig bij vorst, sneeuw en ijzel. Maar op grote schaal strooizout gebruiken is ook schadelijk voor het milieu. Strooizout tast namelijk bomen en planten aan en komt terecht in vis- en grondwater.

Voor diverse gemeenten en bedrijven(terreinen) voeren wij de gladheidbestrijding op een zo duurzaam mogelijke wijze uit. Wij gebruiken hiervoor bio-zout in plaats van steenzout.

Bio-zout vs steenzout
Waar steenzout uit zoutmijnen wordt gewonnen, is bio-zout 100% biologisch en afkomstig uit de vervaardiging van biobrandstof. Door een uniek en innovatief productieproces wordt ruwe glycerine, een restproduct van biodiesel, vervaardigd tot bio-methanol. Deze winning heeft minder impact op het milieu in vergelijking met steenzout. In 2015 hebben wij dit bio-zout getest en wat bleek? Bio-zout is net zo effectief als steenzout.

Nat strooien vs zout strooien
'Nat strooien’ is een nieuwe techniek die de impact van gladheidbestrijding op de beplanting minimaliseert. Bij deze techniek wordt zout met water gemengd, waardoor minder zout nodig is. Het pekelwater wordt hierdoor gelijkmatiger over de weg verdeeld. Ook hoeft het niet ‘ingelopen’ te worden en kan niet wegwaaien zoals bij zout strooien. Deze methode wordt in Nederland slechts door enkele bedrijven toegepast. Wij gebruiken hiervoor bovendien condenswater uit de GFT-vergister van de Meerlanden. Extra duurzaam dus!

"Ruim 40 jaar samenwerken! Het begin van de samenwerking met Loonbedrijf Roodenburg was met name gericht op loonwerk t.b.v. de diverse proeven op onze proefvelden. Na verloop van tijd heeft Loonbedrijf Roodenburg zich ook ontwikkeld op het gebied van terreinverhardingen, beschoeiingen en overige water- en grondwerkzaamheden. Wat in al die jaren niet veranderd is en de kracht van Loonbedrijf Roodenburg is, is de oplossingsgerichtheid, het meedenken, de flexibiliteit en de goede kwaliteit en afwerking van de geleverde werkzaamheden. De agrarische sector is dynamische sector waarin snel ingespeeld moet kunnen worden op allerlei veranderingen. Loonbedrijf Roodenburg heeft in de loop der jaren bewezen dat zij goed in staat zijn om met ons en de sector mee te bewegen."

Eén van onze klanten

contact

Loonbedrijf Roodenburg B.V.
Huigsloterdijk 108
2156 LG Weteringbrug
T 071 3312361
E info@loonbedrijfroodenburg.nl

nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

volg ons

facebook linkedin youtube twitter