Huigsloterdijk 108, 2156 LG  Weteringbrug      +31 (0)71 3312361      info@loonbedrijfroodenburg.nl

japanse duizendknoop

Japanse duizendknoopJapanse duizendknoop is een ware plaag in Europa. De plant komt oorspronkelijk uit Azië en behoort tot de meest invasieve exoot: een soort die niet op eigen kracht maar door de mens in Nederland terecht is gekomen. Als de plant eenmaal opduikt, dan is deze zeer moeilijk weer weg te krijgen.

Door zijn sterke groeikracht worden natuurlijke plantensoorten verdrongen en is de plant in staat om schade te veroorzaken aan gebouwen, leidingen en wegen. Aangetroffen planten moeten bestreden worden en verspreiding ervan voorkomen.

Hoe kunt u Japanse Duizendknoop herkennen?
De plant kan tot 3 m hoog worden, heeft lichtgroene hartvormige bladeren, de stengels lijken op die van bamboe en hebben rode vlekjes. Momenteel bestrijden wij deze plant effectief voor gemeente Haarlemmermeer. Voor advies en hulp bij de bestrijding kunt u contact met ons opnemen.

"Loonbedrijf Roodenburg heeft zich bewezen als een betrouwbare partner in het onderhoud van de openbare ruimte. Roodenburg acteert snel en adequaat op meldingen van burgers van werkzaamheden die ze toevertrouwd zijn. Met betrekkingen tot nieuwe ontwikkelingen in de openbare ruimte is de kennis en ervaring aanwezig om met de klant mee te denken om bepaalde doelstellingen te verwezenlijken."

Arjen Buruma – gemeente Kaag en Braassem

contact

Loonbedrijf Roodenburg B.V.
Huigsloterdijk 108
2156 LG Weteringbrug
T 071 3312361
E info@loonbedrijfroodenburg.nl

nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

volg ons

facebook linkedin youtube twitter