Huigsloterdijk 108, 2156 LG  Weteringbrug      +31 (0)71 3312361      info@loonbedrijfroodenburg.nl

japanse duizendknoop

Japanse duizendknoopJapanse duizendknoop is een ware plaag in Europa. De plant komt oorspronkelijk uit Azië en behoort tot de meest invasieve exoot: een soort die niet op eigen kracht maar door de mens in Nederland terecht is gekomen. Als de plant eenmaal opduikt, dan is deze zeer moeilijk weer weg te krijgen.

Door zijn sterke groeikracht worden natuurlijke plantensoorten verdrongen en is de plant in staat om schade te veroorzaken aan gebouwen, leidingen en wegen. Aangetroffen planten moeten bestreden worden en verspreiding ervan voorkomen.

Hoe kunt u Japanse Duizendknoop herkennen?
De plant kan tot 3 m hoog worden, heeft lichtgroene hartvormige bladeren, de stengels lijken op die van bamboe en hebben rode vlekjes. Momenteel bestrijden wij deze plant effectief voor gemeente Haarlemmermeer. Voor advies en hulp bij de bestrijding kunt u contact met ons opnemen.

"Kundig en goed uitgerust bedrijf die graag meedenkt waardoor we beiden vooruit komen, een mooie synergie. Bij verschillende teelthandelingen ontzorgt Loonbedrijf Roodenburg ons, wat ons in staat stelt om ons nog beter te kunnen concentreren op de hoogst haalbare kwaliteit van ons product. Flexibel en paraat waardoor we het maximale uit onze pioenenteelt kunnen halen."

Ruud Warmerdam – Warmerdam Paeonia

contact

Loonbedrijf Roodenburg B.V.
Huigsloterdijk 108
2156 LG Weteringbrug
T 071 3312361
E info@loonbedrijfroodenburg.nl

nieuwsbrief

volg ons

facebook linkedin youtube twitter