Huigsloterdijk 108, 2156 LG  Weteringbrug      +31 (0)71 3312361      info@loonbedrijfroodenburg.nl

natuurvriendelijke oever

IMG 1674 kleinBevorder de biodiversiteit van een kale oever naar een natuurvriendelijke oever! Dit kunnen wij zo snel en duurzaam mogelijk creëren met de Aqua-Flora® producten van Nautilus Eco-solutions. De oevermatten van kokosvezel zijn ingepland en een seizoen voorgegroeid met inheemse oever- en moerasplanten. Zodra de oeverplanten zich gaan ontwikkelen in de oevers heeft dit direct een erosiebeschermende werking voor de oever.

 

IMG 1658 kleinNaast dat het er natuurlijk prachtig uitziet voor mens en dier, zijn er nog een aantal voordelen. Voor watervogels wordt de natuurvriendelijke oever een geliefde broedplaats, waar ze tevens bouwmateriaal voor hun nesten kunnen vinden. Voor insecten is dit een ideale plek als fourageer- en voortplantingsgebied. Ook geeft de beplanting in de oevermatten een waterzuiverend effect én draagt het bij aan een betere waterkwaliteit.

Afhankelijk van de situaties zijn er diverse mogelijkheden. Zo zijn de matten ideaal voor een flauw talud. De rollen zijn bij uitstek geschikt voor oeverafwerking langs steile taluds, in diepe plasbermen of voor de begroening van verticale oevers. Ook zijn er drijvende mogelijkheden bij een fluctuerend waterpeil of een eiland midden in de vijver.

Aan de Voorweg in Nieuwe Wetering hebben we recent oeverrollen geplaatst. Over een paar maanden kunnen we het prachtige resultaat bewonderen. Uiteraard houden we u op de hoogte met foto’s.

Er zijn diverse standaard plantschema’s. Maatwerk is uiteraard ook mogelijk. Interesse? Neem contact met ons op voor meer informatie.

"Kundig en goed uitgerust bedrijf die graag meedenkt waardoor we beiden vooruit komen, een mooie synergie. Bij verschillende teelthandelingen ontzorgt Loonbedrijf Roodenburg ons, wat ons in staat stelt om ons nog beter te kunnen concentreren op de hoogst haalbare kwaliteit van ons product. Flexibel en paraat waardoor we het maximale uit onze pioenenteelt kunnen halen."

Ruud Warmerdam – Warmerdam Paeonia

contact

Loonbedrijf Roodenburg B.V.
Huigsloterdijk 108
2156 LG Weteringbrug
T 071 3312361
E info@loonbedrijfroodenburg.nl

nieuwsbrief

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

volg ons

facebook linkedin youtube twitter